recept: Erdélyi fokhagymaleves, Kifőzde
Erdélyi fokhagymaleves
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

40 dkg sertéscomb,
1 ek zsír,
4 fej fokhagyma,
1 ek liszt,
1 pohár tejföl,
só, ecet, cukor,
darabka citromhéj


A húst csíkokra vágom, majd a zsírban hirtelen kisütöm. Megszórom az apróra vágott fokhagymával, majd felengedem másfél liternyi vízzel.
Majdnem puhára főzöm, sózom, ecettel, citromhéjjal ízesítem. Mikor a hús teljesen puha, a levesünket behabarom a lisztes tejföllel. Újra felforralom, szükség esetén ízesítem.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: rántás, habarás

Forrás: Internetes gyűjtés alapján módosítottam.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.07.30. Utoljára frissítve: 2008.07.30.
Utolsó megtekintés: több, mint 14 órája (2024-05-02 22:34:28 - 2.25)
Hozzászólások:

Luka Levente (2012-11-24 23:11:00):
Erdélyben rizset is főznek bele...

Kifőzdés (2012-11-25 10:56:00):
Váljék egészségükre, de én nem kedvelem a rizst a levesben, tekintettel a hatvanas évek napközis kulináriájára :-)

Sancho (2012-11-29 09:59:00):
Luka Levit nem ismerem, de gondolom, Lacinak a testvére. Csíkszeredából.

Megjegyzés a recepthez