Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||
40 dkg sertéscomb, 1 ek zsír, 4 fej fokhagyma, 1 ek liszt, 1 pohár tejföl, só, ecet, cukor, darabka citromhéj |
A húst csíkokra vágom, majd a zsírban hirtelen kisütöm. Megszórom az apróra vágott fokhagymával, majd felengedem másfél liternyi vízzel. Majdnem puhára főzöm, sózom, ecettel, citromhéjjal ízesítem. Mikor a hús teljesen puha, a levesünket behabarom a lisztes tejföllel. Újra felforralom, szükség esetén ízesítem. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|
Erdélyben rizset is főznek bele...
Váljék egészségükre, de én nem kedvelem a rizst a levesben, tekintettel a hatvanas évek napközis kulináriájára :-)
Luka Levit nem ismerem, de gondolom, Lacinak a testvére. Csíkszeredából.